15.5.2019

Juttu Sanomalehti Karjalaisessa

Lue koko juttu täältä

4.1.2019

 

Uusi PookWatches valtuutettu jälleenmyyjä tulee Joensuusta. Kultanalle on pitkänlinjan kello ja kultakauppa-alalla uraa tehnyt kivijalka liike jonka asiantuntemus alalla on ainutlaatuista koko suomen mittakaavassa. Kultanalle palvelee kaikissa kelloamme koskevissa asioissa.

 

Kauppakatu 24 (Kauppakeskus “Iso Myy”)
80100 Joensuu
Puhelin. +358 13 129 130
myynti@kultanalle.fi

Palveluajat;
maanantai-perjantai 10-19
lauantai 10-16
sunnuntaina suljettu

6.12.2018

Pook 7.62

Nyt on hyvä hetki hiljentyä muistamaan Itsenäistä Suomea. Pook 7.62 on tehty kunnioittamaan niitä, jotka ovat omin käsin joutuneet isänmaata puolustamaan. Kelloon on tauluksi valittu Suomi-konepistoolin tankolipas, josta on muokattu kellotaulu. Kellotaulussa näkyy uurteita ja leimat, jotka viestivät autenttista suomalaista sotahistoriaa. Suomi-konepistooli oli varmuudella yksi suomalaisen sotahistorian ikoneista, korpisoturin henkivakuutus.

Kellotaulu on ainutlaatuinen ja käsin tehty Suomessa. Lasike on safiirilasi, jossa on erikoispinnoite, ja valo heijastuu siitä siten, että kellotaulu pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Kellon koneisto on ETA 2824-2 ja runko ruostumatonta haponkestävää terästä. Kellotaulua on käsitelty sit en, että koneisto on saatu kiinnitettyä siihen. Kelloja valmistetaan myyntiin erillisestä tilauksesta, ja niiden saatavuus riippuu siitä, miten konepistoolin lippaita on saatavilla.

Pook 7.62- mallistoon tulee myöhemmin tänä vuonna kaksi uutta kellomallia eri hintakategorioihin, jolla varmistamme, että Pook 7.62 on kaikkien halukkaiden ulottuvilla.

Pook Watches tuo palan Suomen saaristohistoriaa kelloharrastajille

Lyökin Pookin majakan ympäristö on lapsuudesta Andreakselle erittäin rakasta seutua, ympäristö on mitä kauneinta kappaletta Suomea niin merenpinnan päältä sekä sen alta.  Lyökin Pooki sijaitsee Uudenkaupungin saaristossa, Lyökki nimisellä saarella.  Majakka Pooki rakennettiin 1757 ja se on Suomen vanhin valtiovallan rakennuttama majakka.

Andreas asui nuorena Lyökissä Uudenkaupungin lähellä. Hän pitää lapsuuttaan tuolla seudulla etuoikeutena, jollaista toivoisi ihan jokaiselle lapselle tänäkin päivänä. Andreas kertoo, että saaristolaisena hänen lapsuudesta ei puuttunut seikkailuja. Lukuisten seikkailukirjojen aiheita ja tarinoita pidettiin itsestään selvinä oppaina käytännön toteutusta vailla, eli jokainen päivä oli tietysti toimintaa täynnä ilman nykyaikaisia sähkö- ja videoleluja. Usein seikkailut ulottuivat ulkosaaristoon muiden muassa juuri Lyökin Pooki saarelle. Andreaksen oma sankari (isä) oli mukana sukellustoiminnassa monella paikoin Suomen saaristoa, joka osaltaan antoi suurta lisämaustetta pienen pojan elämään saaristossa.

Sukeltaminen oli osa Andreaksen isän työtä sekä syvälle juurtunut harrastus, joka tuotti paljon liikkumista Suomen saaristossa. Matkaa tehtiin välillä laivoilla ja toisinaan taas pienemmillä veneillä. Sukelluskohteissa odotusaika meni tutkimalla ympäristöä, eikä se pientä poikaa turhauttanut ollenkaan, vaan odotusaika huipentui usein siihen mitä meren kätköistä oli tällä kertaa löytynyt. Pienelle pojalle tämä kaikki on ollut syvästi inspiroivaa, kertoo Andreas.

Andreas kertoo, että alkoi kiinnostua kelloista juuri näinä aikoina, jolloin sukellusvarusteita seurattiin ja tutkittiin varsin tarkasti. Andreaksen isällä oli sille ajalle kuuluvat sukellusvarusteet, joihin tietysti kuului myös sukelluskello ja muita pienelle pojalle mielenkiintoisia varusteita kuten sukeltajanpuukko sekä jousiharppuuna. Andreas kertoo kokeilleensa jousiharppuunaa kotona salaa (joka myöhemmin kyllä tuli ilmi) aikeena ampua sillä pahvilaatikkoon, jonka oli asettanut maalitauluksi. Harppuuna osui hienosti pahvilaatikkoon, mutta jatkoi siitä vaivatta läpi laatikon takana olevan sukellusvarustekomeron oven läpi komeron takaseinälle asti. Tämän pienen tapauksen jälkeen en harppuunaa enää kodistamme löytänyt. Ehkä edellä mainitun tapauksenkin johdosta Andreaksen isän sukelluskellosta tuli kuitenkin se asia, jossa yhdistyi kaikki se kokemus ja kunnioitus isäänsä ja sukellusharrastuksia kohtaan, kelloa pidin kädessäni aina sukellusten välissä ja sain myös itse snorklata ja sukeltaa sen kanssa lapsena, se tuntui erittäin tärkeältä tuolloin. Kello harrastus sai tästä alkunsa, myöhemmin keräilyn muodossa ja tietysti suurena haaveena oman kellomerkin luomisesta, joka sai odottaa nyt myöhempään aikuisikään saakka. Andreas kertoo, että heti kun kellon tekeminen tuli mahdolliseksi hän ei asiaa epäröinyt hetkeäkään. Sanomattakin on selvää, että on suuri taloudellinen riski toteuttaa jotain tällaista, mutta hänen mukaansa “tämä oli niitä asioita, joka pitää vain tehdä.”

Pook kellon mallistossa yhdistyy selkeästi ajattelu Pookin seudun värikkäästä elämästä ja sen erittäin ainutlaatuisesta historiasta, 1970-luvun värikkäämpi elämäntapa on myös selkeästi jättänyt jälkensä kellomalliston vallitsevaan tyyliin. Kelloon on valikoitu komponentteja, jotka tiedetään erittäin luotettaviksi, koska tyylikkään ulkomuodon omaavan kellon keskeisin funktio on kuitenkin toimia myös ääriolosuhteissa sukelluskellona. Kellon on silloin kestettävä jatkuvasti muuttuvia meriolosuhteita, ja pitkäkestoista rasitusta vuodesta toiseen.  Andreas toteaa, että vuosien kehittely on viimein saanut konkreettisen päätöksensä.

Sukellusolosuhteet ovat Pookin seudulla erittäin hyvät ja mielenkiintoisia sukelluskohteita on tarjolla runsaasti. Alueella on Suomelle tärkeää historiaa runsaasti ja luonto on seudulla erittäin kaunista sekä hyvin kunnossa pidettyä. Näitä arvoja Andreas pitää tärkeänä sekä toivoo että niitä vaalittaisiin vielä kaukana tulevaisuudessakin.  Esimerkiksi Suomen Luonnonsuojeluliiton kautta voidaan tukea tärkeätä Suomen kansalle arvokasta kulttuuriperintöä.

Olen yllättynyt kelloni saamasta huomiosta, lausuu Andreas Pook Watchsin menestyksekkäästä tarinasta suomalaisessa kellomarkkinasta. Ennen kuin ensimmäistäkään kelloa oli vielä tullut tuotantolinjalta ulos, kelloja oli myyty jo sellainen määrä, jota ei oltu kuviteltukaan, kun projektiin lähdin. Kellossa yhdistyy sukelluskellojen traditio vuosikymmenten takaa sekä moderni kelloteknologia. Kellosta ovat olleet erityisesti kiinnostuneita kelloharrastajat niin Suomessa kuin ulkomaillakin. On ollut myös mielenkiintoista seurata, miten tietoisuus kello uutuudesta on levinnyt, vaikka kelloa ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla mistään kivijalkakaupasta. Kelloa saa tilattua ainoastaan Pook Watchsin omasta kellokaupasta osoitteessa http://www.pookwatches.com, kertoo Andreas.

Saadun palautteen perusteella, muhii jo liuta seuraavia kellomalleja odottamassa toteuttamista vaille valmiina, myhäilee Prepula tyytyväisenä.

Liperissä 10.10.2018

Andreas Prepula

Vihurinniemi 6, 80400 Ylämylly, Finland (+358 50 355 1656)

Kotiseutu-Uutiset  Liperissä 1 marraskuuta 2018.

lehti

Finland is the land of thousands of lakes, and the environment is the most beautiful and the waters are definitely rich in our land. To keep our waters up to future generations, they must be protected. For the nature and for the good diving opportunities in Finland we are supporting Finnish Association for Nature Conservation.

The Finnish Association for Nature Conservation (FANC) is the largest non-governmental organization for environmental protection and nature conservation in Finland.

The purpose of the Finnish Association for Nature Conservation is to protect the environment, promote nature conservation, preserve cultural heritage, and promote active citizenship and environmental awareness.

en_USEnglish
fiFinnish en_USEnglish
  • No products in the cart.

%d bloggers like this: